Geleneksel Türk mutfağında münteşir olarak kullanılan baharatlar sofralara bahar şimendifer. Bahar, köklü mazii ile Türk harcamak kültürünün merkezinde zemin almaktadır. Bahar yahut ana gereç olarak yemeklerde, yumuşaklarda, turşularda, reçellerde ilkin yürütmek üzere katı çok alanda damaklarda unutulmaz izler bırakır. Türk mutfağı, çoğunlukla yeğleme edilen baharatlarıyla ünlüdür. Kekik, kimyon, karabiber, türap biber, nane, pul biber ve tarçın adı maruz baharatlardan sadece bir kısmı kendine özgü özellikleri ile farklı tatlara sahiptir. Bu 7 çbedel bahar genel olarak her yemekte uygunluklarına bakarak kullanılmaktadır. Baharatları harcamak pişirirken kullanabilir yahut yemekten sonra demleyebilirsiniz. Normal yemeklerde mevsuk oranlarda kullanabildiğiniz hin, istediğiniz lezzetin özüne ulaşmanızı ve denemenizi katkısızlar. üste tabiatın kaynağından gelen baharatların iyileştirici tesiri evetğu da biliniyor. Baharatlar, damak tadınıza hitap eden en katkısızlıklı besinlerin başında hasılat. Tüm bu özelliklerin tarafı rabıta yemeklerinizi bir zaman değiştirmek isterseniz, bunu sofralarınızda birbirinden lezzetli bahar çeşitlerini seçerek yapabilirsiniz.
Lezzetli baharatlar
Baharatlar fiziki yapı, kâm, nitelik yahut tasarruf amacı kadar farklı alanlara bakarak farklı kategorilere ayrılmaktadır. Dünyada 1000’e benzeyen bahar çeşidi vardır. Adlandırma her durumda farklıdır. Bahar isimleri, hazırlanışlarındaki ana deşenle elden ilişkili olma eğilimindedir. Temel olarak bahar çeşitleri fiziki özelliklerine bakarak türap, kuru ve taneli yürütmek üzere üçe ayrılır. Bu tarzın örnekleri, tahıl olarak bilinen en münteşir baharatlardan kuş üzümü ve çam fıstığıdır. Bu iki bahar aynı zamanda yumuşaklıkları ile bilinir fakat yemeklere bile eklenebilirler. Toz baharatlar ise çok münteşir oldukları sinein sinelerinde nitelik farklılıkları vardır. Örneğin kırmızı baharatların ham maddesi çoklukla safran ve kırmızı biberdir. Acı bir tada sahiptirler ve çoklukla harcamak pişirmede kullanılırlar. Yeşil türap baharatlar kebir ölçübile nane ve kekikten elde edilir. Nane ve kekikten meydana getirilen baharatlar yeme ve sineeceklerde kullanılır. Özellikle bahar karışımları ile şifalı sineecekler hazırlayabilirsiniz. Münteşir türap baharatlar beyninde üçüncü nitelik sınıflandırmasına iye olanlar turuncu yahut turuncu türevleri olanlardır. Portakal baharatları beyninde köri, zerdeçhile, zencefil, kimyon, türap tarçın ve yenibahar bulunur. Bahar çeşitlerinin isimleri burada bitmiyor. Bu tarz şeylerin tarafı rabıta yeryüzünde daha katı çok bahar bulunmaktadır. Gördüğünüz kadar baharatlar, farklı binaları ve bambaşka nitelikleriyle hala sofraların baş tacı. üste bazı baharatlar ana sınıflandırma kategorilerinin dışında tutulmuştur. Sınıflandırma kategorilerinin dışında tutulmalarının gerçek sebebi hiç şüphesiz bulunmaz olmalarıdır. Bu baharatlar tropikal bölgelerde yetişatır ve özel prosedür müstelzim koyu ve incitici tatlar oldukları sinein çoğunlukla küçümencik miktarlarda satılmaktadır. Sınıflandırılmamış baharatlara örnek olarak mavi haşhaş yahut zahter kadar baharatlar verilebilir. Bu baharatlar hem olabildiğince şifalı hem bile özellikle yumuşaklarda damak tadınıza yeni bir soluk getiren tatlardır. Kategori dışında bileğerlendirilebilecek öteki baharatlar ise bahar karışımlarıdır. Bu karışımlar, ansızın zait baharın akla yatkın oranlarda bir araya getirilmesiyle oluşturulur. Umumiyetle ete kâm salmak kadar amaçlarla kullanılmaktadır. üste bu bahar karışımı ile etinizi pişirmeden önce pekçe baharatlandırabilirsiniz.
Seven Spices’ın kırmızı üyeleri
7 çbedel bahar Türk mutfağında çok ömre bedel bir yere sahiptir. Bu yedi bahar, Rum sınırları ortamında en münteşir kullanılan tatlar beyninde zemin almakta ve nedeniyle Türk mutfağının temelini oluşturmaktadır. Kesif kullanımları dolayısıyla yiyeceklerde sadece nüans edilmekle kalmaz, aynı zamanda yiyeceklerin lezzetini üç ila dört yan zaitrırlar. Rum mutfağında son gömlek uyumlu ve yaşamsal olan bu yedi çbedel, çoklukla bir arada bahar seti olarak satılmaktadır. Özellikle Maşrık ve Güneydoğu Rum mutfağında önemli bir yere iye olan türap yahut pul kadar biber bazlı baharatlar sadece sadece tüm yemeklerin ana malzemesidir. Üretimi sinein cıcık biberi adı maruz özel bir biber türü müstelzim bu bahar türü, katkısızlıklı binasıyla da basar dolduruyor. En çok C vitamini deposu olarak bilinir. Sağlıklı olmasıyla ünlü olan acı biber ve türevleri, organik bahar ailesinin en önemli üyelerindendir. Hem yedi gerçek bahar beyninde zemin saha hem bile Güneydoğu Rum ile özdeşleşatır ve biber özü sineeren bir öteki bahar ise isottur. İsot, Şanlıurfa mutfağının cevahirı denilebilir. İso biberinden elde edilen bu bahar, öteki biber baharatlarından farklı olarak türap kıvamı ve rengiyle sadece nüans edilir. üste ateşlığın pullardan farklı olarak ağızda daha geç yayılması da İsot’u bu kadar özel kılan özelliklerinden biridir. Yedi baharın karışımı olan fakat farklı bir binaya iye olan bahar Poy Spice’dir. Poy baharı, özellikle kahvaltıda çoklukla ekmek ve zeytinyağı ile tüketilen katkısızlıklı bir karışımdır. Kahvaltılarınıza yeni bir soluk getirmek sinein Poy Spice’ı yeğleme edebilirsiniz.
Rum mutfağının starı Seven Spices
Yedi baharın belki bile en bilinen üyesi olan karabiber, hem pare hem bile türap halinde sunuluyor. İrmik, kırmızı ve parafin ten ürünlerinde elden pişmiş gıdaların üzerine konularak münteşir olarak kullanılmaktadır. Bu aromatik görünümlü bahar, har iklimlerde yetişatır karabiberlerden binalır. Hindistan, Afrika, Brezilya ve Malezya kadar ülkeler tropik bölgelere ihtiyaç duymaları dolayısıyla karabiber üretimi sinein mükemmeldir. üste yiyecekğe pişirme esnasında karabiber tozu eklenir ve yiyecekğin gerçek yapısını oluşturur. Hem karabiberin hem bile tahılın en faydalı yönü sindirimi kolaylaştırması ve hazım sistemini desteklemesidir. Karabiber özellikle akıllıca miktarlarda tüketildiğinde hazım sisteminiz üzerinde faydalı etkilere sahiptir. Yedi bahar beyninde bir başka star olan kekik, geniş bir tasarruf sahaı sunmaktadır. Kekiğin Türkiye sınırları ortamında gani miktarda yetişmesi, kekiğin biriyi varyasyonda kullanılmasının ana sebebidir. Sağlık gır konusu evetğunda, biriyi ulaması olan âdem eğin sistemi sinein iyidir. Kekik otu kadar bazı çay türleri hasetn böylece yorgunluğu kesmek sinein güzel gelebilir. Bir öteki bahar ise kimyondur. Kimyon, Türk mutfağının en müstehap baharatlarından biri evetğu sinein Rum’nun gözbebeği olarak da bilinir. Gerektiğinde ten ürünlerine lezzet katan bu bahar sadece sadece her yemekte kullanılabilir. Baharın sineindeki esanslara rabıtalı olarak farklı neticelara güzel gelebilmektedir. Bu açıdan sineerik ve hammaddelere bakarak uzmanlardan payanda alarak ürünleri dağıtırken tasarruf önerilerine uyabilirsiniz.
Habbe gerçek direği olan bahar çeşitleri ve aşhane kullanımları, mevsuk orantıda ve mevsuk miktarda kullanıldığında her yaştan kullanıcıya güzel gelebilir.
Olağandışı ve karışık baharatlar
Sayısız bahar çeşidi vardır. Kendi özel baharatlarımızın tarafı rabıta karışım binasına iye olanlar da sofraların lezzet merkezi olarak yerini hileıyor. Farklı türlerin birleşimi olan çeşni, çoklukla birkaç baharın ve bu baharatlara haremlik eden aromatik otların karışımıdır. Nispeten popüler olan bu karışımlar hem tatbikî hem bile lezzetli çözümlerdir. Popülerliği dolayısıyla adından sık sık gır ettiren karışım ise Tuzot bahar çeşitleridir. Tuzot baharını her türlü dolgun ve etsiz yemeklerde, böreklerde, çorbalarda, pilavlarda, eriştelerde ve çok daha fazlasında kullanabilirsiniz. Örneğin sevdiklerinizle yapacağınız bir piknikte her hin tarafınızda bulundurduğunuz köfte çeşnisi ile etinizi serica baharatlandırabilirsiniz. Köfte Çeşnisinin ana maddesi kişniştir. Ancak biriyi farklı bahar sineerir. Türk köftesine adını veren en gerçek maddelerden biri bile bu köfte çeşnisidir. Dolma ya da kebap kadar yiyeceklerde münteşir olarak kullanılan bu ürün yardımıyla hem damağınızda kâm bırakan hoş bir deneyim yaşarsınız hem bile yiyecekleri daha hızlı sindirir ve katkısızlıklı bir harcamak yersiniz. Bir öteki karışık bahar ise sumaktır. Sumak özellikle hoş bir tada sahiptir. Devamşi tadı yardımıyla özellikle salatalar sinein uygundur. Ancak sumak baharı çoklukla salatalarda, çorbalarda yahut ten yemeklerinde kullanılır. Hangi abşların natürel özlerinde antioksidan sineerdiğini tasa ediyorsanız ürün kiminda inceleyebilirsiniz.